Vas je strah, ko vas prehiteva tovornjak, ker ne vidite, kaj se dogaja za vami?


Če se pogosto vozite s kolesom po prometni cesti, ste verjetno že doživeli občutke strahu in tesnobe, ko za seboj zaslišite velik tovornjak. Obenem si ne upate pogledati nazaj, saj je rob ceste izredno blizu in precej strm. Podobno se dogaja tudi na pločnikih in kolesarskih stezah, ko je potrebno pogledati nazaj, če želite prečkati cesto, ta trenutek pa se pred vami lahko pojavi pešec ali druga ovira, v katero se lahko zaletite.

Kolesarji morajo obračati glavo, da vidijo za svoj hrbet.

Kar 50 % nesreč pri trku z avtomobilom povzročijo kolesarji! Kar 90% teh nesreč je posledica obračanja kolesarja ali nenadnega spreminjanja smeri vožnje. Kolesar je, ali pozabil pogledati za sabo in ni videl vozila ali pa je pogledal nazaj in nato ni videl več ovire pred sabo.

Vozite varneje s konveksnimi ogledali XSafe, ki vam omogočijo širok pogled nazaj


Ogledalo XSafe za kolo

Ogledala XSafe so konveksna, kar pomeni, da prikazujejo izredno širok pregled nad ozadjem.

Vožnja z ogledali XSafe je mirnejša in varnejša. Ogledala bodo pomagala starejšim kolesarjem, ki imajo težave z obračanjem glave, ter vsem tistim, ki se pogosto vozite po prometnih cestah. Zelo primeren je za starše, saj lahko z njimi nadzorujejo otroke, ki vozijo za njimi.

Ogledala so izdelana iz najkakovostnejše plastike in izredno kompaktna.

Ogledalo se ob trčenju umakne oviri in tako ne ogroža vožnje.

Zrcalo je plastično in ne iz stekla, zato pri poškodbi ogledala ne pride do nastanka ostrih robov, na katerih bi se lahko urezali.

Ogledala so izredno prilagodljiva, tako da jih lahko namestite na levo ali desno stran. Če imate na kolesu "rogove" to ne predstavlja problema, saj ogledalo še vedno lahko namestite na krmilo, le da ga obrnete navzdol.

Montaža je možna na vse vrste kolesarskih krmil. Ogledalo se namesti s konca krmila v cev in zategne z vijakom. Sistem za pritrditev je univerzalen in izredno enostaven, tako da ga lahko brez težav namestite.

Zaradi konveksnega zrcala in patentiranih zglobov je slika stabilna - zrcalo se ne trese.Prednosti ogledal XSafe so potrdili mnogi kolesarji, policisti in SPV


Policijska uprava Kranj

Menimo, da je ogledalo tako za namestitev v motorna vozila, kakor tudi za kolesa, dobrodošel in koristen pripomoček za vse udeležence v cestnem prometu, saj vsem uporabnikom pripomore k varnejši udeležbi v cestnem prometu.

 

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu RS

... smo v Svetu za preventivo in vzgojo v cestnem prometu mnenja, da so ogledala, ki so namenjena kolesarjem, uporaben in koristen pripomoček za varno sodelovanje te kategorije udeležencev v prometu."

Vsa pričevanja in mnenja so resnična in po potrebi preverljiva na sedežu podjetja. Več priporočil ...

 

 

Ogledala XSafe za kolo:
  • vožnja z ogledali XSafe je mirnejša in varnejša,
  • starši lahko ob vožnji nadzorujejo otroke, ki vozijo za njimi,
  • patentirani zglobi zrcala se ne tresejo in nudijo stabilno sliko,
  • uporabljeni so plastični materiali, ki ob razbitju ne režejo,
  • enostavna montaža,    
  • lahko jih namestimo na vsako kolo, na levo in desno stran,
  • ob trku z oviro se ogledala umaknejo in ne ogrožajo vožnje
  • pozicijo ogledala zlahka prilagodimo našemu pogledu.
XSafe zrcalo za kolo
9,95€
Komplet 2 zrcal XSafe za kolo + brezplačna poštnina!
17,95€

Ogledala XSafe prinašajo izredno korist vsem kolesarjem. Vozili boste varneje in mirneje ter se verjetno celo izognili kakšni nesreči.

Naredite nekaj za Vašo varnost na cesti še danes!

Različne nastavitve ogledal:

Pogoji poslovanja